تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393
نگاهی به مشکلات بیماران مبتلا به پارکینسون به بهانه روز جهانی بیماری پارکینسون
امتیاز:


ثنا روغنی :پیرمرد برای چندمین بار تلاش می کند استکان چای را درون نعلبکی قرار دهد اما به دلیل لرزش دستانش نیمی از محتوای آن روی فرش می ریزد و دخترک از عصبانیت برسر وی فریاد می زند.بدون شک، همگان با نام بیماری "پارکینسون" را شنیده اند بنا به آخرین آمار و ارقام "سازمان جهانی بهداشت "و "بنیاد بین المللی مبارزه با پارکینسون"، در حال حاضر بیش از یک ونیم درصد افراد بالای 65 سال در سراسر جهان با بیماری پارکینسون دست و پنجه نرم میکنند. یعنی به عبارت دیگر، از هر هزار نفر در جهان، یک نفر مبتلا به پارکینسون است و این رقم در میان رده های سنی بالاتر، به مراتب افزایش می یابد اما کمتر کسی است که با مشکلات بیماران پارکینسونی به خوبی اشنا باشد در حالی که از سال 1997 تا کنون روز 23 فروردین ماه با هدف تحقیق، پژوهش و مبارزه با بیماری پارکینسون، جلب توجه افکار عمومی و خصوصاً بهتر شناساندن علائم، عواقب و پیامدهای این بیماری روز جهانی مبارزه با بیماری پارکینسون نام گرفته است.
ششمین دهه زندگی و چالشی با نام پارکینسون
در اکثر موارد، نخستین علائم بیماری از حدود 60 سالگی مشاهده میشوند. آن هم با پدید آمدن لرزشهای متناوب اجزای فوقانی بدن. از هر پنج بیمار مبتلا به پارکینسون، بنا بر آمار منتشر شده، چهار نفر به دلیل مشاهده ی همین علائم، به پزشک مراجعه میکنند. لرزشهایی پیاپی بین چهار تا شش حرکت در ثانیه که ممکن است چند ثانیه یا حتی چند دقیقه به طول بی انجامند. این لرزشها در اثر بروز هیجانات ناگهانی مانند شادی و یا خشم، تمرکز زیاد، خستگی مفرط و یا سرما تشدید مییابند.
در مراحل بعدی پیشرفت بیماری، میزان این لرزه ها زیاد میشوند و به تمامی اجزای بدن منتقل میشوند و فرد بیمار دچار انقباض عضلانی بسیار شدید و دردناک میشود و با کند شدن حرکات بدنش، بیش از پیش، برای راه رفتن با مشکل مواجه است.
پیشرفت چشمگیر بیماری همزمان با بی توجهی عمومی
پارکینسون پس از بیماری آلزایمر، به دومین بیماری مهم جهان تبدیل شده است که مغز و اعصاب را مورد هدف قرار میدهد؛دکتر سید علی کیانی پزشک عمومی در اینباره می گوید: آنچه برای فعالان در این زمینه، بسیار نگران کننده است، پیشرفت بسیار چشمگیر این بیماری در دو دهه ی اخیر نزد افراد جامعه و همچنین ناآگاهی و یا کمبود اطلاعات مردم از این بیماری است.نهادهایی که تاکید دارند در صورت شناخت بهتر علائم اولیه و در نتیجه آغاز مبارزه ی زودهنگام با این بیماری، گرچه در حال حاضر درمانی برای پارکینسون یافت نشده است، ولی میتوان با تمهیدات بسیاری، از توسعه و پیشرفت این بیماری نزد افراد جلوگیری کرد.
از افسردگی تا فراموشی
نیمی از بیماران پارکینسونی به سمت افسردگی حرکت می کنند. در برخی از موارد ، افسردگی ممکن است ماه ها یا حتی سالها قبل از تشخیص بیماری پارکینسون وجود داشته باشد. اگرچه محدودیتهای فیزیکی در نتیجه این بیماری می تواند تنشزا و موجب سرخوردگی شود اما افسردگی در حالتی گسترش می یابد که بیمار از حمایت خانواده اش بهره مند نباشد.
از سوی دیگر داروهای مصرفی برای بیماری پارکینسون می تواند موجب بروز عوارضی شودبنابر این اصول کلی مراقبت از این بیماران باید مورد توجه قرار گیرد تا بیمار بتواند علی رغم مشکلات به حیات خویش ادامه دهد مهمترین این اصول عبارتند از: درمان فیزیکی، امیدوارکردن و اطمینان دادن به بیماران، و درمان بیماریهای همراه نظیر افسردگی
مریم برزویه کارشناس روانشناسی در اینباره می گوید:
روان درمانی یا مشاوره جهت کمک به کاهش افسردگی،کار درمانی و گفتار درمانی،ایجاد محیط حمایت گر در خانه و استفاده از مشاوره های تخصصی برای بیمار و خانواده آن می تواند گره گشا باشد.
هزینه نگهداری از بیماران پارکینسونی
هزینه نگهداری از بیماران پارکینسونی به دلیل مشکلات خاص این بیماری و همراهی علائم ثانویه با آن بسیار زیاد است.خانم جوانی که پدرش مبتلا به این بیماری است می گوید:پدرم همزمان با شیوع این بیماری از اختلالات بلع،آبریزش دهان،افسردگی حاد و عصبی شدن نیز رنج می برد که درمان هر یک از این موارد بسیار هزینه بردار است و انتظار داریم در این زمینه به خانواده این بیماران کمک شود و یا حداقل داروهای مورد نیاز وی همیشه در دسترس باشد تا برای تهیه آن به زحمت نیوفتیم و بیشتر بتوانیم حواسمان را به درمان پدرم متمرکز نماییم.
|
|
پست الکترونیکی مدیر سایت: Mr.it.1402@gmail.com