اخبار زیر پورتال شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرداول

تاریخ انتشار: چهارشنبه 18 دی 1398
کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان  ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد

  کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد

امتیاز: Article Rating

کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان ، اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم با همکاری واحد های پیشگیری و مبارزه با بیماری ها ، بهداشت محیط ، بهبود تغذیه و آموزش وارتقای سلامت شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول ، جهت کارشناسان رده میانی ، بهورزان و مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت در دو منطقه چرداول و هلیلان برگزار شد .

محمد رضا شریفی کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول در خصوص برنامه کشوری غربالگری کم کاری مادرزادی غده تیروئید گفت : برنامه كشوري غربالگري كم كاري مادرزادي غده تيروئید در سال ۱۳۸۲، طراحی و از مهرماه سال ۸۴ و با هدف شناسايي و كنترل نوزادان مبتلا به كم كاري تيروئيد نوزادان، درمان و پيشگيري از عوارض آن در کل کشور در حال اجرا است.

وی در ادامه افزود : نوزادان مبتلا در بدو تولد هیچ علایم خاصی ندارند و در صورت ابتلا و عدم درمان به موقع دچار عقب ماندگی ذهنی میشوند .

محمد رضا شریفی بهترین راه تشخیص ، پیگیری ودرمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید را ، غربالگری نوزادان در محدوده زمانی 5 – 3 روزگی از طریق گرفتن نمونه خون از پاشنه پای نوزاد دانست .

رخساره صوفی نیا کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول ضمن ارایه مطالبی در خصوص تغذیه سالم گفت : ید یکی از عناصر نادر است که روزانه به مقدار بسیارکم ، مورد نیاز انسان است که معمولاً باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بدن انسان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود به موادی به نام هورمون نیاز دارد که غدد موجود در بدن آنها را می‌سازد. یکی از هورمون‌ها در غده تیروئید که در جلوی گردن قرارگرفته است تولید می‌شود. غده تیروئید برای اینکه بتواند هورمون‌های خود را بسازد نیاز به ید دارد و هورمون‌های غده تیروئید در پدیده‌های مهمی مثل رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت‌وساز ، تولید انرژی ، عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های عصبی نقش مهمی را ایفا می‌کنند .

مریم رمضانی کارشناس بهداشت محیط با تاکید بر اینکه نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد، اضافه کرد: نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی(بیش از ۶ ماه) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود و برای حفظ ید در نمک ، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی ، چوبی ، سفالی یا شیشه ای رنگی و تیره نگهداری کرد و برای اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ ، نمک را در انتهای پخت اضافه کنیم تا ید آن در بیشترین مقدار حفظ شود .

یونس عبداللهی فرد کارشناس مسئول واحد آموزش وارتقای سلامت با توجه به برگزاری کمپین تغذیه سالم در سطح شهرستان به مناسبت بسیج ملی تغذیه گفت : ارتباط مستقیمی بین رژیم غذایی افراد و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی وجود دارد که با تنظیم برنامه غذایی و اصلاح نحوه مصرف ، می توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ و بهبود بخشید.

وی اضافه وزن ، چاقی ، میزان بالای کلسترول بد خون ، دیابت و پرفشاری خون را از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی دانست و گفت: با خودمراقبتی ، تغییر شیوه زندگی و تغذیه سالم ، بیماری ها و عوارض ناشی از آن قابل کنترل و درمان است.
تصاویر
  • کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان  ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد
  • کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان  ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد
  • کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان  ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد
  • کارگاه آموزشی پیشگیری از کم کاری تیروئید مادرزادی نوزادان  ،اختلالات ناشی از کمبود ید ( IDD ) و تغذیه سالم در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد
ثبت امتیاز
پست الکترونیکی مدیر سایت: Mr.it.1402@gmail.com